Voortgang project 10 nov

10 november 2016

** Stand van zaken werkzaamheden:

Eind volgende week (18 november) zijn de werkzaamheden aan de Kerkdijk afgerond. Daarna gaat het werk verder aan de Dwingelerweg

//?? Misschien start men al in de loop van de komende week. Het kruispunt Om de Kamp is namelijk al bijna klaar. Maar dat hoort u dan van ons.

Het werk aan de Dwingelerweg bestaat uit

  • Het aanleggen van een dorpsentree t.h.v. ‘De schoone weide’.
  • Het verlagen van de verkeersdrempel t.h.v. Joosten.
  • Het verhogen van het plateau kruispunt Dwingelerweg- Voorlanden- Kerkdijk.

Dit houdt in dat de Dwingelerweg afgesloten gaat worden. Omdat de omleiding voor doorgaand verkeer, maar vooral voor de dorpsbewoners lastig is, wordt dit onderdeel van het werk zo snel als mogelijk uitgevoerd. Uiterlijk 1 week gaat de weg dicht. De omleiding voor het doorgaande verkeer blijft gaan over Uffelte. Maar er zal door bekenden ook gebruik gemaakt worden van de Looweg , Madeweg en Hooidijk. Hopelijk veroorzaakt dit niet te veel problemen.

** Creatieve middag met tekenwedstrijd.

Uitnodiging voor alle kinderen(van 3 tot 12 jaar) uit de ‘Schoolkring Ansen’. Eind november is het verkeersplan voor een veilige dorpskom, ‘Ansen veilig, da’s mooi’, voltooid. Het is allemaal mooi opgeknapt, maar de hoofdzaak is, dat het veiliger is gemaakt voor alle weggebruikers, en met name voor de kinderen die gebruik maken van de wegen. We hopen en verwachten van de gemotoriseerde weggebruikers, dat ze de snelheid ook werkelijk aanpassen. De maximum snelheid voor de gehele bebouwde kom wordt 30 km.

Dorpsbelangen Ansen wil begin december spandoeken en posters langs de straat plaatsen, om iedere weggebruiker erop te wijzen, dat de situatie in de dorpskom van Ansen gewijzigd is.

Daarom is er op

vrijdagmiddag 18 november van 15.00 tot ongeveer 16.00 uur

een creatieve middag voor de kinderen.

Ouders kunnen gerust meekomen. Er is voor elk een drankje en wat lekkers. We hebben een prijsje voor de winnaar van de tekenwedstrijd. We gebruiken tekeningen of delen van de tekeningen om op de spandoeken en posters af te drukken.

Dus kom allemaal in dorpshuis Bastogne en teken iets moois!