Achter Ansen

Achter Ansen, een actieve buurt, in leeftijd variërend van 1 tot……, nou misschien moeten we dat als geheim bewaren.

Achter Ansen is dus het laatste stukje Ansen voordat de gemeente Westerveld begint. Of hier het gezegde lest-best op gaat laten we aan iedereen zelf over. Het is in ieder geval een plezierig stukje Ansen. Met het Anserfeest misschien niet altijd de snelste met de spelletjes of de beste met de boog, maar toch.

In het verleden, en dan hebben we ’t over 30 jaar geleden, kwamen we vaak op donderdagavond voor ’t feest bij elkaar om een boog te maken. Vervolgens gingen de heren op vrijdagmiddag het bos in voor groen en op vrijdagavond had Achter Ansen een BOOG!!!. Nu zijn we stukken serieuzer en vergaderen we toch zeker al in april hierover.

Economisch gezien is Achter Ansen een actieve buurt, want Achter Ansen is de buurt met het grootste aantal agrariërs van alle buurten: 5 stuks maar liefst! Als plattelandsdorp mogen we daar toch trots op zijn. En dan verder: de boerengolf en tractorpuzzeltochten genoemd naar de buurt, landgoedwinkel “de Veenhoeve”, de appartementen van de familie Neutel, het Theehuys van Renske en Aise, de plaggenhutten en camping van Bert en Elly, Paul en Hans met projectinrichting, het advies en administratiekantoor van de familie Withaar en dan zijn we vast nog wel een activiteit vergeten. Als je ’t zo achter elkaar zet moet je wel tot de conclusie komen dat we ons, om de economische veiligheid van Ansen te waarborgen, nooit in één vervoermiddel moeten verplaatsen.

Zo zie je maar: een actieve buurt waar werken en wonen uitstekend samengaan en die naar ons idee nog lang niet toe is aan inslapen, maar waarschijnlijk voluit zal gaan in de vaart der volken.