Vvvo

Vereniging voor Volksvermaken Ansen (VVVo Ansen of Feestcommissie)

Wat organiseert de VVVo?

Deze vereniging -opgericht 7 november 1934- komt voort uit  de ijsvereniging en stelde zich toentertijd tot doel: de bevordering van het ijsvermaak en het onderhouden van de ijsbaan. De VVVo bestaat uit negen enthousiaste bestuursleden die jaarlijks de hersengymnastiek, Koningsdag, een greppeltocht, carbidschieten oftewel het Winterspektakel en natuurlijk als hoogtepunt  het Anser Volksfeest organiseren. Als het ijs sterk genoeg is organiseert de VVVo schaats- en priksleewedstrijden op de ijsbaan. Op de dag dat de wedstrijden verreden worden staat het bestuur met de Verrijdbare-VVVO-Voorziening die dan dienst doet als ‘koek en zopie’ op de ijsbaan. Als u het leuk vindt kunt u meedoen aan de tuinkeuring. Door een aantal tuinexperts wordt uw tuin gekeurd. De eigenaren met de mooiste tuinen kunnen tijdens de jaarvergadering (eind oktober) een mooie prijs ophalen.

Stimuleringspremie

In 1979 werd op initiatief van Jans Prikken een stimuleringspremie in Ansen ingesteld voor het krijgen van nieuwe kandidaten voor de dorpsschool. Deze traditie houdt men nog steeds in ere, ook al is de school nu dicht. Elke geboorte in de schoolkring Ansen (lid VVVo Ansen) wordt door de VVVo verblijd met een grote krentenwegge.

Lidmaatschap

De kosten van het lidmaatschap zijn  € 12,50,-  per jaar per gezin. Jongeren van 18 jaar en ouder worden niet meer als een gezinslid gezien, voor hen en ook voor alleenstaanden kost het lidmaatschap  € 10,00 per jaar.  Voorafgaande aan het  Anser Volksfeest vindt u een paar weken voor het feest het programma in de brievenbus en een enveloppe voor een vrijwillige bijdrage om het organiseren van het dorpsfeest mogelijk te maken. Leden van het bestuur komen deze enveloppen dan weer bij u ophalen.

Wilt u lid worden of meedoen aan de tuinkeuring? Geeft u zich dan op via secretarisvvvoansen@gmail.com.

Het Bestuur

Gert-Jan van den Bosch

Voorzitter

Rick-Jan Withaar

Secretaris

Veronique Broos

Penningmeester/ledenadmin.

Marian Gritter

Vicevoorzitter

Gerika Lubbinge

(Social) media

Arne Kijk in de Vegte

Bestuurslid

Koen Joosten

Bestuurslid

Nienke Hakkert

Bestuurslid

Almar Sloots

Bestuurslid

Bert Oskam

Bestuurslid