Oud Papier

Oud papier en karton alleen nog aanbieden in de juiste container

Vanaf januari 2023 wordt het oud papier en karton (OPK) opgehaald door PreZero. Het is dan niet meer mogelijk om (dozen met) oud papier naast de container aan te bieden. Uw container voor oud papier en karton wordt vanaf 1 januari 2023, net zoals de containers voor restafval, PMD en GFT, geledigd met een afvalwagen voorzien van een zijlader.

Dit betekent dat de OPK-container niet meer geleegd zal worden met behulp van vrijwilligers. Hierdoor moet de OPK-container ook op dezelfde manier worden aangeboden als uw andere containers.

Dit betekent:

  • De container moet met de opening van het deksel naar de straat staan;
  • De containers moeten bij voorkeur 2 aan 2 met een tussenruimte van ca. 30 cm. worden aangeboden;
  • De aangeboden container moet minimaal twee meter van obstakels (zoals lantaarnpalen, verkeersborden etc.) verwijderd zijn;
  • Het deksel van de container moet volledig gesloten zijn (om verwaaiing te voorkomen);
  • Oud papier en karton dat niet in de container wordt aangeboden (maar erbij wordt geplaatst) wordt niet ingezameld;
  • Op de inzameldag, die u kunt vinden in de afvalkalender, moet uw container vanaf 07.00 uur aan de straat staan.

Door deze wijziging van inzamelen, wordt materiaal dat naast de container aangeboden wordt, niet meer meegenomen. Wanneer uw oud papier en karton niet in de container past dan kunt u dit gratis op de milieustraat aanleveren. Daarnaast staan er op de website dewolden.nl/afval enkele tips hoe u optimaal gebruik kunt maken van de ruimte in uw container.