Anserweg

Anserweg banserweguurtcoördinatoren:

De buurtschap Anserweg is een gezellige buurtschap. Onderdeel van de Anser gemeenschap, maar net over de grens met Ruinen (zo kunnen we naar twee dorpsfeesten toe). In totaal zijn er 17 gezinnen die meedoen aan de buurtschap. Elk jaar gaat het voorzitterschap over naar 2 andere stellen. Iedereen komt op die manier aan de beurt.

In de zomer hebben we een gezellige dag met spelletjes en een barbecue. In de winter houden we een Nieuwjaarsvisite met de buurt. Ook dan doen we wat leuks en eten we een lekker hapje. Verder zorgen we dat iemand die ziek is of een jubileum viert wat extra aandacht krijgt en een bloemetje of een envelopje van de buren krijgt. De nieuwe bewoners worden ook door de buurt verwelkomd. Nieuwe bewoners doen vaak al direct mee door de buurt uit te nodigen voor een gezellig hapje en drankje.

Onderling gaan we gemoedelijk en respectvol met elkaar om. Er wonen allerlei mensen: boeren en buitenlui en mensen uit allerlei windstreken. Ook de vele dieren die er wonen, komen overal en nergens vandaan. Er zijn veel koeien, paarden en pony’s en gezelschapsdieren van allerlei rassen.

Hoewel we niet de jongste buurtschap zijn, hebben we een beducht volleybalteam. Met het Anserfeest doen we ook altijd mee. Iedereen helpt elkaar op een hele gemoedelijke manier.

Bijzonder in onze buurtschap is niet alleen dat het erg fijn is om te wonen, maar we hebben zowaar ook nog een erg leuk museum: van schooltas tot schoolklas.

De Anserweg is gemoedelijk en gezellig. Kom gerust een keer kijken.