Armweide

Buurt coördinatoren:

Buurtschap Armweide:van modderpoel tot toplocatie!

In 1407 is op een oude kaart nog sprake van Narberingeweide. Vanuit de spreektaal ontstond via Narbenweide en Narmweide uiteindelijk Armweide. Ondanks dat Armweide al een lange historie kent, duurde het lang voordat bijvoorbeeld een verharde weg aangelegd werd. Om precies te zijn in 1959. Een feit dat vorig jaar met de buurtbewoners nog gevierd werd door het maken van een grote Abraham. Van modderpoel tot toplocatie.

Wonen op Armweide betekent wonen in rust en ruimte, met respect voor elkaar. De laatste jaren verjongt de buurt zich en we kunnen inmiddels spreken over een ware babyboom. Naast de traditionele boerenbedrijven kun je op Armweide paardenfokkerijen, een enorme schapenhouderij, een praktijk voor fysiotherapie, een heuse wijngaard en zelfs een theaterschuur vinden.

Jaarlijks wordt door enkele bewoners een fietsdag georganiseerd. Daarnaast sluit de buurtschap zich graag aan bij activiteiten van de VVVo Ansen. Al zijn de sportieve prestaties niet altijd geweldig, we proberen toch bij iedere activiteit weer een team op de been te brengen.

Kortom Armweide is een bijzondere en fijne plek om te wonen te midden van de prachtige natuurgebieden Zure Venen en Karstkoelen. Een plek waarvan we dagelijks genieten!

Verhaal van een oud bewoner Armweide