Glasvezel

26 maart 2018

Aanleg van glasvezel in de afrondende fase

Het meeste graafwerk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Ansen en omgeving is klaar. Bij vrijwel alle huizen ligt de glasvezelkabel tot aan de gevel. De volgende stap is de brief die u krijgt waarin een afspraak voor de huisaansluiting wordt voorgesteld. Bij de huisaansluiting wordt de glasvezelkabel die voor de gevel ligt, naar binnen gebracht en wordt een klein, vierkant, wit kastje in de meterkast gemonteerd. De verbinding van uw glasvezelkastje met de wijkcentrale of Pop wordt grondig gecontroleerd en als die in orde is, wordt er automatisch een bericht naar uw provider gestuurd dat zij de installatie kunnen gaan uitvoeren. De provider plant een monteur in en brengt u daarvan op de hoogte. De monteur van de provider komt dan de Fritz!box bij u installeren en sluit uw computer en tv en/of telefoon daar op aan.

Heeft u nog vragen over uw aansluiting? Dan kunt u altijd contact opnemen met Glasvezel De Wolden via een mail naar info@glasvezeldewolden.nl of u belt met 0522- 70 10 70.

Vragen over het modem en over de diensten kunt u beter aan uw provider richten. Heeft u het gevoel dat u overgeslagen wordt, tussen wal en schip valt of heeft u problemen met de aansluiting, de provider en de diensten, dan mag  deze ook mailen aan het bestuur van Dorpsbelangen. Zij zorgen er dan voor dat uw mail via Robert Hoogendorp, een betrokken dorpsbewoner, bij de juiste personen terecht komt en tijdig beantwoord wordt

eerder:

  1. Voorlichting glasvezel Ansen

Deze zijn op 16-02 en 01-03 om 20.00 uur in dorpshuis Bastogne. Voorlichting vanuit DB. Ansen. Glasvezel De Wolden is ook aanwezig om u in te lichten over de mogelijkheden en over te maken keuzes bij te kiezen abonnementen. Eerst is er algemene voorlichting. Daarna kunnen er individueel vragen gesteld worden aan de diverse voorlichters. In februari/ maart zal ook op nog niet bekende dagen de voorlichtings-caravan van Glasvezel De Wolden op het parkeerterrein van het dorpshuis staan. De vrijwilligers van glasvezel De Wolden kunnen antwoord geven op uw vragen. Dus laat u voorlichten> Kies een abonnement > profiteer van alle voordelen van glasvezel. Zie voor veel gestelde vragen ook op de website van Glasvezel De Wolden.

 

Zie de website: glasvezeldewolden.nl

** In januari 2017 start voorlichtingsbijeenkomsten in Ansen.

Nadat het pilotproject Ruinerwold/ Oosteinde/ Koekange is voltooid krijgt glasvezel De Wolden vervolg in het gebied Ruinen/ Ansen/ Echten.