Touwknuppers

“Beroepen uit de buurt lopen uiteen, maar op het Anserfeest zijn we allen één”. Dit was jaren terug de slogan waarmee onze buurtschap zich presenteerde op het Anserfeest.Het was het jaar, dat “touw” een hoofdrol speelde in de versiering van de wagen en de straat. Er werd avonden achtereen geknupt en gevlochten met strotouw. Zo kwam er een versierde wagen waarop alle beroepen uit de buurt uitgebeeld werden. Ook de straatversiering was van touw gemaakt. Dat was het jaar van de eerste zeskamp. Buurtschappen werd gevraagd met een leuke naam hieraan deel te nemen. U zult het begrijpen dat na al die avonden vlechten en knuppen , een naam voor onze buurtschap snel gevonden was.

Het werd “De Touwknuppers”.
De naam werd mede bedacht door Albert de Groot. Daar, op de deel van de boerderij werd alle jaren versierd.
In de achterkeuken werd gezellig koffie gedronken en na afloop nog even nagezeten.
De laatste jaren lukt het ons niet meer om een versierde wagen te maken. Wij zijn al heel blij wanneer het weer lukt om een boog ‘in de benen’ te krijgen.
De Touwknuppers wonen aan de Voorlanden, Noorddijk, Kerkdijk en de Dwingelerweg in het midden van het dorp.
Sinds een paar jaar is het feestterrein ook weer terug bij ons in de buurt. Dat is wel heel gezellig.  We doen ook altijd mee met de volleybalwedstrijd en de hersengym. We blijven proberen om met z’n allen op een prettige manier samen te wonen in de buurt Touwknuppers in dit mooie Ansen.