Voorlanden

Buurtcoordinator : Bertjan Boom
De buurtschap Voorlanden loopt van ‘t Steegje 1 ( familie Uitendaal) en Voorlanden 8 (familie Niezing) via de Hooidijk tot aan het eind van de Broekdijk, nr 20 waar Bert van Dijk boer is.

In het verleden behoorde een deel van de Broekdijk bij Reebruggen, maar na de verhuizing van de broers Bertus en Arend van Dijk van de Voorlanden naar de Broekdijk behoort de hele Broekdijk bij het buurtschap Voorlanden.

De buurtschap Voorlanden omvat 17 woningen en er wonen 34 volwassenen; 15 zijn Drenten en 19 komen van elders.

Het wel en wee wordt telkens voor 1 jaar toevertrouwd aan 2 (meestal) echtparen. Zij zorgen tevens voor het cement in de buurt door min of meer vaststaande activiteiten te organiseren zoals de nieuwjaarsborrel, een fietstocht met picknick of iets dergelijks, met de hele buurt een groot deel van een dag (Indisch) koken om vervolgens hetgeen wij geproduceerd hebben zelf op te eten.

Voor de activiteiten, die door de VVVo worden georganiseerd, komt onze buurtcoördinator in actie. Hij zorgt voor het samenstellen van de teams, hakt knopen door bij bijvoorbeeld verschil van inzicht bij het onderwerp voor de jaarlijks op te tuigen boog ten behoeve van het dorpsfeest etc.

Februari 2010