Zwerfkei

Aaltje en Hendrik Berend Luning waren in de jaren ‘60 de oprichters van Hotel Café Restaurant “De Zwerfkei” (voorheen café annex beerhouderij)
Van ’78 tot midden jaren ’80 huurden Roelof en Betsie Kruithof het pand en daarna werd het verkocht aan Gert en Betty Versluis. Deze exploiteerden tot de sluiting in 2005 “De Zwerfkei”.

De voor het hotel geplaatste zwerfkei werd tijdens een Anserfeest als joker ingezet en sindsdien is de naam van de buurtschap gewijzigd in “De Zwerfkei” en is deze kei onlosmakelijk aan de buurtschap verbonden.

De buurtschap “De Zwerfkei” strekt zich uit vanaf de Ruinerdijk 21 tot en met de Grote Esweg 1 en ook de meeste bewoners van het Steegje, Kerkdijk 5 t/m 18 en Om de Kamp (de even nummers) maken deel uit van deze buurtschap. Totaal ongeveer 42 leden.
Onze buurtschap is dus niet echt groot te noemen maar wel hecht en we doen ons best om het naoberschap in stand te houden.
Wij hebben een “Lief & Leed” potje en de nodige financiële middelen om overal aan mee te doen en als het op is gaan we weer met de pet rond.

Ook wij doen elk jaar met veel plezier mee aan de jaarlijkse dorpsactiviteiten zoals het Anserfeest, de hersengymnastiek en het volleybaltoernooi en de geldprijzen zijn voor ons een welkome bijdrage.

Aan het begin van het jaar hebben ook wij de traditionele nieuwjaarsvisite en worden de captains voor het komend jaar benoemd