Vertrek wethouder Mirjam pauwels

Zuidwolde, 8 juli 2019

Wethouder Mirjam Pauwels (VVD) heeft haar vertrek bij gemeente de Wolden aangekondigd. Op 11 juli wordt ze geïnstalleerd als wethouder bij de gemeente Assen. Mirjam Pauwels is sinds acht jaar actief in de politiek. In 2011 begon ze haar politieke carrière als lid van de Provinciale Staten. Vanaf april 2012 is Mirjam Pauwels wethouder in gemeente De Wolden. In 2016 is zij tot politicus van het jaar van Drenthe verkozen. “Harde werker, weinig poeha” was de omschrijving bij haar uitverkiezing. Wethouder Pauwels: “Ik kijk met veel genoegen terug op een constructieve en prettige samenwerking tussen raad, college en organisatie in de afgelopen 7 jaar. Vooral de opgave van de decentralisaties in de zorg en de hervorming van de WSW hebben wij in De Wolden op een unieke en saamhorige wijze opgepakt. Altijd met het belang van onze meest kwetsbare inwoners voorop. Ook ons culturele jaar in 2017 met de Cultuurexplosie heeft een mooie impuls gegeven, waardoor De Wolden kleurrijk op de kaart is komen te staan in de regio. Het was mij een eer en een genoegen dat ik daar in de afgelopen jaren een bijdrage aan heb mogen leveren. Dank voor de mooie jaren en ik wens alle Woldenaren alle goeds voor de toekomst!” Burgemeester Roger de Groot, namens college van burgemeester en wethouders en gemeenteraad, betreurt het vertrek van Mirjam Pauwels vertrek en zegt: “Met het vertrek van Mirjam Pauwels verliest De Wolden een ervaren bestuurder. Als politicus van het jaar en haar ambities verbaast het ons niet dat ze voor de functie van wethouder bij de gemeente Assen is gevraagd. We wensen haar veel succes in Assen.” Er is in de eerste week van september nog gelegenheid tot afscheid nemen, berichtgeving hierover volgt nog. Er is nog niet bekend wie de wethouder opvolgt.